欢迎访问明德教育官网

本网站为民间交流网站,主要为广大考生提供报考指导服务,网站信息仅供学习交流使用,官方信息以广东省教育考试院http://eea.gd.gov.cn为准。

徐老师
微信号
微博

所在位置: 首页>试题题库 > 高起专 >

2020年广东成考高起专英语基础试题及答案(4)

发布:2020-09-18 09:38:35   点击:

  【导读】广东成人高考网为给为考生带来2020年广东成考高起专英语基础试题及答案(4)

  以下为具体内容:

  一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)

  在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其它单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

  ( )1.A. group B. about C. found D. without

  ( )2.A. result B. decorate C. suggest D. impress

  ( )3.A. water B. what C. chalk D. almost

  ( )4.A. jacket B. radio C. change D. hate

  ( )5.A. then B. invent C. ever D. eve

  二、词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

  从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  ( )6. A computer _______ think for itself; it must be told what to do.

  A. can’t B. couldn’t C. may not D. might not

  ( )7. Don’t smoke in the meeting-room, ________?

  A. do you B. will you C. can you D. could you

  ( )8. —Have you moved into the new house?

  —Not yet. The rooms ________.

  A. are being painted B. are painting C. are painted D. are being painting

  ( )9. Alexander Graham Bell invented ________ telephone in 1876.

  A. \ B. a C. the D. one

  ( )10. We ________ each other the best of luck in the examination.

  A. hoped B. wanted C. expected D. wished

  ( )11. ______! There’s a train coming.

  A. Look out B. Look around C. Look forward D. Look on

  ( )12.—Will somebody go and get Dr. White?

  —He’s already been _______.

  A. asked for B. sent for C. called for D. looked for

  ( )13._______ he was old and sick did the enemy set him free.

  A. Until B. Not until C. Unless D. When

  ( )14.—We haven’t heard from Jane for a long time.

  —What do you suppose ________ to her?

  A. was happening B. to happen C. has happened D. having happened

  ( )15. These players lost the game. They were ______ players.

  A. losing B. lost C. lose D. being lost

  ( )16. Mrs. Smith warned her daughter ________ after drinking.

  A. never to drive B. to never drive C. never driving D. never drive

  ( )17.—Do you know Jim quarreled with his brother?

  —I don’t know, ________.

  A. nor don’t I care B. nor do I care

  C. I don’t care neither D. I don’t care also

  ( )18.—How did you find your visit to the museum?

  —I thoroughly enjoyed it. It was _______ than I expected.

  A. far more interesting B. even much interesting

  C. so more interesting D. a lot much interesting

  ( )19. We couldn’t eat in a restaurant because _______ of us had ______ money on us.

  A. all; no B. any; no C. none; any D. no one; any

  ( )20. On Saturday afternoon, Mrs. Green went to the market, ______ some bananas and visited her cousin.

  A. bought B. buying C. to buy D. buy

  ( )21. These oranges taste ________.

  A. good B. well C. to be good D. to be well

  ( )22. The students ________ busily when Miss Brown went to get a book she _______ in the office.

  A. had written; left B. were writing; has left

  C. had written; had left D. were writing; had left

  ( )23. When and where to build the new factory _______ yet.

  A. is not decided B. are not decided

  C. has not decided D. have not decided

  ( )24. The secretary worked late into the night, ______ a long speech for the president.

  A. to prepare B. preparing C. prepared D. was preparing

  ( )25._______ any frogs when winter comes.

  A. You hardly can find B. Hardly you can find

  C. You can find hardly D. Hardly can you find

  ( )26.—The light in the office is still on.

  —Oh, I forgot ________.

  A. turning it off B. turn it off

  C. to turn it off D. having turned it off

  ( )27. The hero of the story is an artist in his ________.

  A. thirtieth B. thirty C. thirty’s D. thirties

  ( )28. No one can be sure ________ in a million years.

  A. what man will look like B. what will man look like

  C. man will look like what D. what look will man like

  ( )29. Without electricity human life _______ quite different today.

  A. is B. will be C. would have been D. would be

  ( )30. John was made _______ the truck for a week as a punishment.

  A. to wash B. washing C. wash D. to be washing

  参考答案

  一、语音知识

  1.A 2.A 3.B 4.A 5.D

  二、词汇与语法知识

  6.A 7.B 8.A 9.C 10.D 11.A 12.B 13.B 14.C 15.A 16.A 17.B 18.A 19.C

  20.A 21.A 22.D 23.A 24.B 25.D 26.C

  27.D 28.A 29.D 30.A

  【结尾】以上就是关于2020年广东成考高起专英语基础试题及答案(4)的全部内容,更多广东成考考试信息、成考公告、报考专业、报名指南、报考条件、常见问题、试题题库、复习资料、成绩查询、准考证打印等信息,欢迎访问广东成人高考网

上一篇:2020年广东成考高起专英语基础试题及答案(5)
下一篇:2020年广东成考高起专英语基础试题及答案(3)

第二版底部图